Grup Electrogen

Grupul electrogen (generatorul de curent) este un dispozitiv care convertește energia mecanică în energie electrică pentru utilizarea într-un circuit extern. Sursa energiei mecanice variază de la simpla manevrare a unei manivele până la utilizarea unui motor cu combustie externă.

Grupul electrogen îți poate face viața mult mai ușoară, fie ca este vorba de întreruperi a alimentării cu energie electrică, fie că este vorba de lipsa accesului la o sursă de alimentare cu energie electrică, deoarece grupul electrogen asigură o sursă energetică foarte importantă acolo unde penele de curent pot provoca mari disfuncționalități. Poate fi vorba de bănci, spitale, hoteluri, restaurante, etc. Lipsa curentului electric poate reprezenta lipsa accesului la o resursă necesară.

Utilizarea grupurilor electrogene este o soluție perfectă pentru alimentare în zonele greu accesibile, unde nu există vreo rețea de energie electrică. Ne referim la șantierele de construcție, agricultură, turismul din zonele izolate, mașină mobilă de înghețată etc.

Clasificarea grupurilor electrogene depinde de nivelul de generare al electricității. Dacă îți dorești eficiență, optează pentru generatorul diesel. Sunt generatoare de curent cu motoare și costuri reduse, fiabile și rezistente. Generatoarele care nu au aprindere prin scânteie, reduc astfel costurile de întreținere.

Generatoarele cu motorizare pe benzină sunt ideale pentru generarea energiei electrică de putere mică. De obicei, aceste generatoare au dimensiuni mici si sunt ușor portabile.

Generatoarele cu motorizare pe gaz natural sunt variante ale celor pe motorină. Sunt o bună alegere când vine vorba de utilizarea unei surse de energie regenerabilă, mai puțin poluantă și mai ieftină.

Un grup electrogen este de mai multe feluri: mobil sau fix, silențioas, industrial sau folosit în construcții. Cele silențioase sunt folosite în medii de lucru sensibil la zgomot cum ar fi spitalele, birourile, unitățile clinice, etc.

Indiferent de ce tip alegeți, grupul electrogen conferă costuri reduse de punere în funcțiune în raport cu lucrări de infrastructură de mare anvergură.